Fegyvercsempészt buktattak le a megyehatáron


Egy GP-25 típusú Kalasnyikov gépkarabélyra szerelhető gránátvetőt, két töltényhüvelyt és 17 karton zárjegy nélküli cigarettát találtak a rendőrök egy férfinál az alsóvereckei közúti ellenőrzőponton – közölte a Kárpátalja megyei rendőrség sajtószolgálata.

Egy füles alapján a rendőrség, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és a határőrség emberei már várták a Lemberg irányából érkező fegyvercsempészt, aki egyébként önkéntesnek adta ki magát. Az ellenőrzés során robbanószer és lőfegyver keresésére kiképzett rendőrkutyát is bevetettek, az ő segítségével bukkantak rá a gránátvetőre.

„Az átvizsgálás közben Zlata először a gépjármű utasterében, majd a csomagtartónál is jelzett” – emlékezett vissza az akcióra Szemen Pocko a három éves német juhász rendőr gazdája.

Az ülések alatt két üres töltényhüvelyt találtak a rendőrök, a férfi későbbi vallomásába azt állította ezek szuvenírként voltak nála. A kutya szaglása a csomagtartónál sem csalt, a mélynyomó ládába volt elrejtve a GP-25 típusú Kalasnyikov gépkarabélyra szerelhető gránátvetőt. Erre már nem volt magyarázata a fegyvercsempészettel gyanúsított férfinak. Az autó alaposabb átvizsgálása során 17 karton zárjegy nélküli Navigator márkájú cigarettára bukkantak a hatóságok.