Pedagógusok tüntettek Nagyszőlősön


Tanárok, iskolaigazgatók és óvodavezetők tüntettek a Nagyszőlősi Járási Állami Közigazgatási Hivatal épülete előtt. Később bementek a hivatalba is, ott folytatták demonstrációjukat.

Szerdán reggel előbb csak a Nagyszőlősi Járási Állami Közigazgatási Hivatal épülete előtt, aztán pedig az intézmény folyosóin és Mihajlo Ruszanyuk, a járási közigazgatás vezetőjének irodája előtt tüntettek a felháborodott pedagógusok. Iskolaigazgatók, tanárok és óvodai vezetők gyűltek össze szinte a járás összes településéről. Az háborította fel őket, hogy Ruszanyuk úgy döntött, leváltja a járási oktatásügyi osztály vezetőjét, Vaszil Belenyt, akinek a szavai szerint felszólították őt, hogy csomagoljon. Az emberek akkor kezdtek szervezkedni, amikor valaki meglátta, hogy Beleny az irodájában csomagol.

A szakmabeliek megvédték az osztályvezetőt. Hosszabb vita után Ruszanyuk biztosította a tüntetőket, hogy senkit sem fog kirúgni, Vaszil Belenyt sem, de arról már nem beszélt, hogy meddig. A tanárok úgy gondolják, azért próbálja meg leváltani az oktatásügyi vezetőt, mert az a Jedinij Centr színeiben indult a választásokon.