Andrij Baloga nem érzi magát Munkács gazdájának


Munkács gazdája a város közössége, a kormány pedig csak alkalmazott menedzserekből áll – idézi Andrij Baloga, Munkács frissen megválasztott polgármesterét a Mukachevo.

„Az új választási törvényeknek köszönhetően a csapatunk Munkács majdnem 30 körzetében győzelemhez jutott, de csak 17 képviselői mandátumot kapott. Én viszont nem látok ebben problémát, mert biztos vagyok abban, hogy minden egyes képviselő függetlenül a politikai nézeteitől kötelezőszerűen konstruktívan fog együttműködni a város és a közösség érdekében” – mondta Andrij Baloga. „Munkács gazdáinak a közössége bizonyul, mi pedig csak alkalmazott menedzserek vagyunk” – hangsúlyozta a polgármester az újságírók azon kérdésére válaszolva, hogy a város gazdájának érzi-e magát.

Polgármesterként első lépéseként kezdeményezi a városi tanácson belüli név szerinti szavazások bevezetését, hogy az emberek láthassák, ki és hogyan szavazott és azért, hogy a városvezetők döntései átláthatóbbak legyenek, a bizottsági ülések helyszíneire webkamerákat is telepítene. Kiemelkedően fontosnak tartja még az egészségügy helyzetét. Szavai szerint a város egészségügyi ágazatában azonnal változásokat kell eszközölni, és létre kell hozni egy városi bizottságot, amelynek az egészségügyi szféra támogatása, a gazdasági és a személyzeti kérdések megoldása a feladata. Bejelentette egy szociális gyógyszertár létrehozását is, ahol a lakosság számára elérhető áron fogják értékesíteni a gyógyszereket. A harmadik legfontosabb céljának a város gazdasági helyzetének megváltoztatását tartja. Szeretné, ha a külső befektetések növekednének és a város nemzetközi pályázatokhoz jutna, ezzel kapcsolatban létrehoz egy gazdasági részleget a városi tanácson belül, amelynek ezek követése és lehívása lesz a feladata.