Megint baj volt az orosz Metrojet egyik repülőjével


A Kogalymavia, vagy másik nevén Metrojet orosz légitársaság egyiptomi járata csütörtökön nem tudott felszállni a szentpétervári Pulkovo repülőtérről egy kisebb baleset miatt – közölték orosz hírügynökségek.

Az Airbus A-321-es repülőgép az egyiptomi Sarm-es-Sejk üdülőhelyre ment volna, de vontatás közben lefékezett, és emiatt megsérült az első futóműve.

A légitársaság internetes oldalára kitett közlemény szerint a balesetet a repülőtér vontató járműve a vontatási előírások megszegésével idézte elő.

Az utasokat a fedélzetről a repülőtér termináljára vitték, és elkezdték a baleset okainak kivizsgálását. Az utasokat egy tartalék géppel még csütörtök délután elviszik Egyiptomba.

Október 31-én a Kogalymavia Sarm-es-Sejkből Szentpétervárra közlekedő ugyanilyen típusú repülőgépe a felszállás után 23 perccel lezuhant a Sínai-félszigeten. Fedélzetén 217 utas és hétfős személyzet volt, a katasztrófát senki nem élte túl. Az áldozatok túlnyomó többsége orosz volt. Még mindig nem tudni, pontosan miért zuhant le a gép.

mti