Bombarobbanás hallatszik a lezuhant orosz gép feketedobozán


Francia értesülések szerint bomba robbant a Sínai-félszigeten lezuhant orosz repülőgépen. A gép feketedobozának tartalmát vizsgálták, így vették észre a robbanást. Ez megerősítheti a feltételezést, hogy a gép tragédiáját nem műszaki hiba, hanem merénylet okozta – közölte a vs.hu.

A portál szerint, a britek és az amerikaiak már korábban felvetették annak lehetőségét, hogy a Kogalymavia gépe bombamerénylet miatt zuhant le, nem meghibásodás miatt. Az oroszok vitatták a feltételezést, de ma bejelentették, nem indítanak több orosz gépet Egyiptomba.

A szombaton lezuhant repülőgép feketedobozát orosz, francia, német és ír szakértők vizsgálják az egyiptomi repülésügyi hatósággal együttműködve. A Le Point híroldal szerint egyértelműen bomba robbanásaként lehet azonosítani a feketedoboz felvételén hallható hangot.

Ez megmagyarázná, a gép miért kezdett el hirtelen zuhanni – a bombát valamelyik utas vihette a fedélzetre.

Órákkal a gép tragédiája után az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a merényletért. Azóta sem lehet tudni, hogy valóban közük van-e a gép lezuhanásához, de a mostani hírek arra utalnak, valóban robbantottak a gépen, és tényleg az Oroszország szíriai beavatkozására reagáló ISIS tehető felelőssé.