Brutális támadás a parlamenti folyosón (videó)


Agyrázkódás gyanúját állapították meg Olekszandra Kuzsel batykivscsinás parlamenti képviselőnél az orvosok, miután egy üveggel fejbe vágta őt a népfrontos Andrij Teteruk.

Az eset a parlament tegnapi ülésszaka után történt. Már az ülésteremben is összeszólalkozott a két képviselő, holott egyazon koalíció tagjai. Vitájuk később sem csendesedett le. A perpatvar folytatódott köztük. A népfrontos honatya a házelnök irodája mellett támadt rá a Julija Timosenko pártjához tartozó képviselő asszonyra, egy üveggel fejen vágta. Kuzsel a támadás után rosszul lett, orvost hívtak hozzá, akik agyrázkódás gyanúját diagnosztizáltak. Az esetnek több képviselő is szemtanúja volt, de azt mondják, olyan gyorsan történtek a cselekmények, hogy nem tudtak reagálni sem, nem tudták megakadályozni az ütést. Őket most a rendőrség munkatársai hallgatják ki.

Az elkövető, Andrij Teteruk elnézést kért tettéért, azzal magyarázkodott, hogy elragadták az indulatai. Ezek után kérdéses, miként alakul tovább a koalíción belül a Népfront és a Batykivscsina viszonya. A két tábor között már eddig is voltak incidensek. A Radikális Párt már kilépett a koalícióból, mint arról írtunk, a Szamopomicsnál is állandóan napirenden van ez.