November ötödikén is szóltak a fegyverek


Az ATO-hadműveleti sajtóosztályának mai jelentése szerint a donbásszi felkelők november ötödikén délután hat órától november hat reggel hat óráig támadták az ukrán katonák állásait.

A donyeckiek nagykaliberű fegyverekkel lőtték az ukrán katonák Avgyejevka és Krasznogorivka melletti állásait. Öt alkalommal gránátvetővel és lőfegyverekkel nyitottak tüzet Marinkára, hat alkalommal pedig Peszkire.

A Donyecki Népköztársaság jelentése szerint a helyzet kiéleződött. Erről Eduard Baszurin, a DNR Védelmi Minisztériumának parancsnokhelyettese nyilatkozott.

„BM-21 Grad rakétavetőkkel Krasznogorivka és Marinka irányából támadás alá került Sztaromihajlovka és Trudovszkoe, ahová legalább 60 töltetet eresztettek. Az ukrán katonák összesen 20 alkalommal szegték meg a tűzszünetet” – nyilatkozta Baszurin.

A donyecki felkelők jelentése szerint támadás alá került még Szpartak, Zsabicsevo és a Volvo-központ is. Ezekre a területekre az ukrán katonák Peszki és Butovka bánya környéki állásaikról lőttek 82 mm kaliberű aknavetőkkel.