Por és kavics – ennyi telt 400 ezer hrivnyából az útjavításra


A Nagyszőlősi Járási Tanács 400 ezer hrivnyát utalt a nevetlenfalui útszakasz javítására, ami miatt az itt lakók többször is tüntettek.

Az útszakasz nemzetközi jelentőségű hisz a falu mellett van egy ukrán-román határátkelő is. Az útszakaszt megjavították, de nem úgy, ahogy azt a helyi lakosok szerették volna. Az M-stúdió újságírói többször is írtak arról, hogy Mihajlo Ruszanyuk a járási tanács vezetőjének ajánlására több polgármester is úgy döntött, hogy kaviccsal szórják be a problémás útszakaszokat. Például így javították meg a csepei útvonalat és nemrég a nevetlenfalusit is.

Száraz időben olyan por van az útszakaszon, mintha köd lenne, ami a légzést is nehezíti és köhögést eredményez. A járás által utalt 400 ezer hrivnya csak arra volt elegendő, hogy a nevetlenfalusi útszakaszt kaviccsal szórják be. A kavicsból azonban nemcsak a településen belüli útra jutott, hanem a legproblémásabb szakaszokra, amely Nevetlenfalut, Batárt és Tiszapéterfalvát köti össze. Ezeken a falvakon keresztül a román és a magyar határhoz is vezet egy útszakasz.

A település polgármestere szerint nem ő döntött arról, hogy kaviccsal szórják be az utat. Másik oldalról az Oblavtodor, az utak javításáért felelős megyei jelentőségű vállalat szerint egy kopejkát sem kaptak a kormánytól az útjavításokért. Marad tehát ismét a rejtély, hogy hol van a pénz, amit a járási tanács szerint ők átutaltak.