Porosenko „visszaküldte” Moszkalt


Hétfőtől visszatér hivatalába Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója ezt Petro Porosenko államfővel való találkozón jelentette be.
„Lejár a szabadságom, hétfőtől visszatérek a munkámhoz” – fogalmazott a megyei közigazgatás elnöke. Petro Porosenko pozitívan értékelte Moszkal eddigi munkáját.
„Összességében elégedett vagyok azokkal a törekvésekkel és változásokkal, amelyek megfigyelhetők Kárpátalján” – fogalmazott az elnök, utalva a vámhatóságnál történt változásokra, a cigarettacsempészet és a drogterjesztők elleni harcra. Hozzátette, Moszkal egy erőskezű vezető, aki komoly erőfeszítéseket tesz a korrupció visszaszorításának érdekébe, rendet csinál a régióban.
Porosenko a kormányzóval folytatott diskurzusa során kitért a kárpátaljai választási eredményekre, utalva a demokratikus koalíció fontosságára a megye stabilitásának és egységességének fenntartása érdekében. Kihangsúlyozta, hogy Moszkal változatlanul élvezi az elnök bizalmát – olvasható az államfő sajtószolgálatának közleményében.
A kormányzó megköszönte az elismerő szavakat, és arról biztosította az elnököt, hogy folytatja a megkezdet munkát.
Korábban olyan hírek kaptak szárnyra, hogy Hennagyij Moszkal azért utazott Kijevbe, hogy benyújtsa a lemondását Petro Porosenko államfőnek.