Bőröndbe rejtett bombát sejtenek az orosz gép tragédiája mögöttA brit kormány szerint az orosz repülőgép lezuhanásának lehetséges okai között “igencsak elképzelhető” egy robbanószerkezet detonációja és erre jutottak amerikai szakértők is. Ha a feltételezés beigazolódik, akkor az Iszlám Állam merényleteinek új formájára tért át. A Nagy-Britannia és az egyiptomi Sarm-es-Sejk üdülőközpont repülőtere közötti légi forgalmat leállítják.


Az amerikai és a brit kormány is arra a következtetésre jutott, hogy felrobbantották az Egyiptomban lezuhanó orosz gépet, és egyre valúszínűbb, hogy az Iszlám Állam állhat a merénylet mögött.

Philip Hammond brit külügyminiszter a BBC-nek adott szerda éjjeli nyilatkozatában kijelentette: a brit kormány rendkívüli események idején ülésező tanácskozó csoportja (COBRA) este áttekintette a rendelkezésére álló összes információt, és ennek alapján arra a következtetésre jutott, hogy az orosz Airbus katasztrófáját “jelentős eséllyel” robbanószerkezet okozta, amely a repülőgép fedélzetén lépett működésbe. Azt is elmondta, hogy elég nagy az esélye annak, hogy az Iszlám Állam áll a merénylet mögött. A brit külügyminiszter nem részletezte, hogy London pontosan milyen információk alapján vonta le ezt a következtetést.

mti