Baloga: kenyér helyett cirkusz


Viktor Baloga ismételten erősen kritizálta az ország mostani vezetését saját közösségi oldalán.

A befolyásos kárpátaljai politikus az elmúlt hónapokban menetrendszerűen szapulja a hivatalos Kijevet. Az önkormányzati választások után újult erővel folytatta az ostorozást, amihez jó pozíciót biztosít neki, hogy pártja, a Jedinij Centr (JC) Kárpátalján megverte a hatalompártnak minősülő Petro Porosenko Blokk Szolidaritás listáját.

Baloga most azt posztolta ki, hogy miután az ország vezetői nem tudnak kenyeret biztosítani a népnek, úgy döntöttek, cirkuszt csinálnak nekik. Az elmúlt napok letartóztatásait, a főügyész elleni támadást, a többi balhés híradásokat mind ebbe a vicces kategóriába sorolta.

Viktor Baloga úgy látja, ez a hatalom képtelen megállítani a gazdasági mélyrepülést, tehetetlen a korrupcióval szemben, polgárai számára semmit sem képes nyújtani, ezért inkább a belügyi szervektől rendel meg „műsorokat”, amivel leköti az elégedetlenkedő tömegek figyelmét. Ebbe a politikába viszont hamarosan bele fog bukni Kijev, prognosztizálta a politikus. Szerinte a mostani vezetők lényegében szembe fordultak azokkal, akik a Majdan révén hatalomra segítették őket.

A legbefolyásosabb kárpátaljai politikus újabb kirohanása azt jelzi, a JC és a Szolidaritás között biztosan nem lesz semmiféle koalíciós alku a megyében, ami izgalmassá teszi az új többség kialakítását a megyei önkormányzatban. Ebben a folyamatban a KMKSZ-Ukrajnai Magyar Párt szerepe felértékelődik.