Ismét kárpátaljai rendőröket vezényeltek az ATO-ba


November kilencedikén reggel kárpátaljai rendőrök indultak Donbásszra. A kárpátaljai rendőrök az Artemivszkben szolgáló társaikat váltják le. A rendőröket a megye főrendőre, Szerhij Knyazev búcsúztatta.

„Akárhogy is nevezzenek minket, Polícia vagy rendőrség, a feladatunk ettől még nem változik. A hazát védeni indulunk keletre. Ott most mintha béke lenne, de tegnap Zajcevo környékén, húsz kilométerre az állásainktól harcok folytak, és a katonáink is megsérültek. A hadműveleti területen naponta hunynak el emberek. Az országunkban továbbra sincs nyugalom…” – mondta Knyazev.

Az a feladatunk, hogy biztosítsuk ellenőrző pontokat, átvizsgáljuk a járműveket, őrizetbe vegyük azokat a harcosokat, akik megpróbálnak hazatérni a területeinkre. Az Önök előtt szolgálatot teljesítők méltóan helytálltak. Elfogtak hat bűnözőt és lopott járműveket is. Önök is viselkedjenek kiváló ukrán hazafiakként. Aki először megy, az ne féljen, aki másodjára az pedig ne engedje el magát. Emlékezzenek arra, hogy Önök rendőrök. Tiszteljék a törvényeket és védjék a civileket” – búcsúztatta a megye főrendőre a kárpátaljai rendőröket.