Kézilabda: kiütéses győzelem a címvédő ellen


Az Ungvári Kárpáti a második meccsét is megnyerte a Lembergi Halicsanka otthonában az ukrán női kézilabda-bajnokság 5. fordulójában. Ezzel az Ung-parti egylet átvette az vezetést pontvadászatban
Mint arról korábban beszámoltunk az első játéknapon 28–25-re győzött Borisz Petrovszkij csapata. A másnapi visszavágón kicsit álmosan kezdett a Kárpáti az első találatot a vendégek vitték be. A gól felrázta az ungváriakat, három vendég válasz érkezett, amivel már 1–3 volt az állás. A Halicsanka innen még egyenlíteni tudott, de 4–4 utána Kárpáti magához ragadta a kezdeményezést. A kiváló első félidőt produkáló ungvári egylet 2 gólos előnnyel ment szünetre (7–9).
A második félidőben a hazaiak rengeteget hibáztak, és szabálytalankodtak, Darina Kot sorra értékesítette a büntetőket. A 49. percben már tíz gól (11–21) volt a Kárpáti előnye, ez a mérkőzés végéig kitartott és végül 24–14 arányú győzelmet aratott az ungvári egylet. Darina Kot az első találkozóhoz hasonlóan a másodikon is parádézott 11 gólig jutott. Az ungváriak ezzel átvették a vezetést a tabellán, négy ponttal előzi meg a Halicsankat.