A Naftogaz elnöke elfeledkezett a luxusházáról


Elfelejtette feltüntetni jövedelembevallásában azt az egymillió dollárt érő luxusházát a Naftogaz első embere, ami Kijev egyik elegáns és zárt negyedében található.

Andrij Kobelev, az ukrán állami gázszolgáltató vezetője idén márciusban leadott jövedelembevallásában azt írta, hogy tavaly 769 ezer hrivnyát keresett, s van egy 275 négyzetméteres háza, rendelkezik földterülettel, bérel egy lakást, s motorcsónakja is van. Ám arról valahogy elfeledkezett, hogy Kijev egyik elit kerületében 16 ár telekkel, rajta pedig egy 1 millió dollárt érő luxus ingatlannal rendelkezik. A gazdagoknak kialakított lakóparkban még helikopter leszálló pálya is van. A telek egy tó partján fekszik. Csak a lakbér évi százezer hrivnyába kerül itt.

A tavaly novemberben kinevezett Kobelev titkos vagyonáról a 112-es hírtelevízió rántotta le a leplet. Kiszámolták, hivatalos fizetéséből 30 év alatt vásárolhatna meg egy ilyen ingatlant. A leleplező műsor készítői megkeresték a Naftogaz-vezért is, de az elzárkózott a kommentártól. A tévések felvették azt is, amint reggelente oda megy érte a szolgálati gépkocsija.

Ezek után senkit nem kell emlékeztetni, hogy a kijevi kormány idén áprilisban hétszeresére emelte meg a gáz árát…