A Porosenko Blokk nem tartja szükségesnek az előrehozott parlamenti választásokat


A Porosenko Blokk képviselői készen állnak az előrehozott parlamenti választásokra és biztosak a győzelmükben, de ennek megtartását nem tartják szükségesnek – írja a TASS.

Erről Jurij Lucenko, a Porosenko Blokk frakciójának vezetője nyilatkozott. „Készen állunk az előrehozott választásokra” – mondta Lucenko kiemelve, hogy készek részt venni és győzni a választásokon.

„Nézzük csak meg, hogy mi is történt a közigazgatási választásokon és mit mondtak a szavazók. Az első helyet a Porosenko Blokk szerezte meg” – mondta Lucenko, aki szerint ennek a parlamenti képviselői csoportnak meg kellene dolgoznia a ráköltött energiáért.

Volodimir Grojszman, az ukrán parlament házelnöke november nyolcadikán bejelentette, hogy nincs napirenden az előrehozott választások megtartása, mivel ez destabilizálhatná az országban uralkodó helyzetet.

Lucenko szavai szerint lehetséges, hogy a parlament bizalmatlansági eljárást kezdeményez Arszenij Jacenyuk kormánya ellen, de ez a kormány és a koalíció közötti tárgyalásoktól függ. „Egy 45 milliós ország nem élhet csak a külső kölcsönökből. Azt követeljük a kormánytól, hogy fogadjon el egy új költségvetéssel ellátott adókódexet” – mondta Lucenko. Szavai szerint már régen le kellene váltani az egészségügyi, a természeti erőforrások és más minisztereket is.