Az ukrán parlament legcsinosabb képviselőnője lemondott tisztségéről


Zlata Ognevich, a Radikális párt képviselője november tizedikén lemondott a képviselői mandátumáról.

„Nem a képviselői mandátumért és vele járó privilégiumért ültem a parlamentbe. Egy civilként indultam a választásokon, akkor úgy gondoltam Ukrajna a fejlődés útján fog elindulni, most pedig azt látom, hogy amikor nem létezik kultúra, sokkal könnyebb manipulálni az embereket. Ilyen körülmények között, mint a kulturális élet nagykövete nem látom értelmét a további munkámnak… Ezen okok miatt a mai naptól kezdve lemondok a képviselői mandátumomról”

– mondta Ognevich.

Zlata Ognevich ukrán énekesnő. 2013-ban ő képviselte Ukrajnát az Eurivíziós Dalfesztiválon. Bár az oroszországi Murmanszkban született, a Krím-félszigeten fekvő Szudakban nőtt fel, ahol az édesapja katonai sebészként szolgált egy szovjet tengeralattjárón. 2014 november tizedikén ukrán képviselőnek választották az Oleg Ljasko féle Radikális párt színeiben.

Bár az egyik legszélsőségesebb párt tagja volt, nem támogatta azt a törvénytervezetet, amely Oroszországot agresszornak minősítette, azt sem, amely betiltotta az orosz filmek ukrajnai vetítését, illetve azt sem, amely kötelezővé tette volna az ukrán nyelv ismeretét az ukrajnai hivatalnokok számára.