Már 48 halottja és 8 gyanúsítottja van a bukaresti klubtűznek


A katasztrófavédelem egyik alkalmazottja tudta, hogy a klubnak nincs tűzvédelmi engedélye, de nem szólt róla. A férfit előzetes letartóztatásba helyezték.

A román katasztrófavédelmi felügyelőség egyik munkatársa is rács mögé, előzetes letartóztatásba került az október 30-i bukaresti tűzvész miatt. Vele együtt már nyolcan vannak előzetes letartóztatásban. A felügyelőt hivatali visszaéléssel gyanúsítják az ügyészek. 2014 szeptembere és 2015 tavasza között ugyanis többször is ellenőrizte a szórakozóhelyet, és tudta, hogy a Colectiv klubnak nincs tűzvédelmi engedélye, de nem vette nyilvántartásba, és nem állított ki iratokat az ellenőrzésről.

Korábban a Colectiv klub három tulajdonosát, a klub működési engedélyét kibocsátó kerületi polgármestert, a pirotechnikai eszközt szállító és üzemeltető cég két tulajdonosát és egyik alkalmazottját helyezték előzetes letartóztatásba.
Közben 48-ra nőtt az áldozatok száma, egy sérült a birminghami kórházban halt meg.

A román egészségügyi minisztérium legfrissebb összesítése szerint a bukaresti kórházakban 76 sérültet ápoltak kedden, ezek közül 24-en válságos és súlyos állapotban vannak. További 30 embert külföldön, A román egészségügyi minisztérium legfrissebb összesítése szerint a bukaresti kórházakban 76 sérültet ápoltak kedden, ezek közül 24 személy válságos és súlyos állapotban van. További 30 személyt külföldön, Nagy Britanniában, Belgiumban, Hollandiában, Ausztriában, Izraelben, Norvégiában, Svájcban és Németországban kezelnek.
A bukaresti Colectiv klubban a színpadi pirotechnika okozta a tüzet október végén.