Orbán Viktor levélben gratulált Hennagyij Moszkálnak


Levélben gratulált Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzójának az október 25-i önkormányzati választások sikeres lebonyolításához és a Petro Porosenko nevével fémjelzett Szolidarnyiszty választási tömörülés által elért eredményéhez.

„Magyarország számára rendkívül fontos, hogy a megújuló, demokratikus, baráti Ukrajnában az állampolgároknak lehetőségük van jogaik szabad érvényesítésére, a számukra megfelelő helyi vezetők megválasztása révén” – áll a levél szövegében.

„A kárpátaljai magyarság helyzetén, életének megsegítése kiemelten fontos számunkra. Nagy örömömre szolgál, hogy az idei választások nyomán a kárpátaljai magyarok összefogásának köszönhetően a magyar képviselők helyi szinten is hozzá tudnak járulni a megye és egész Ukrajna méltó jövőjének biztosításához és a kárpátaljai magyarság gazdasági, oktatási, kulturális kérdéseinek pozitív megválaszolásához” – írta a magyar miniszterelnök a kormányzónak biztosítva őt arról, hogy a magyar kormány kész a jövőbeni együttműködésre is.