Véres támadás Szíriában – 23 halott, sok sebesült (videók)


Legalább huszonhárman meghaltak, több mint hatvanan pedig megsebesült a felkelők rakétatámadásaiban a nyugat-szíriai Latakia városban – jelentette a helyi média kedden.

Az állami televízió tájékoztatása szerint az egyik rakéta egy egyetem közelében csapódott be, a kikötőváros keleti részében. A csatorna által sugárzott képeken autóroncsok, betört ablakok és vértócsák voltak láthatóak. Az RT szerint az áldozatok száma tovább emelkedhet, a sebesültek közül ugyanis többen válságos állapotban vannak.

Latakia tartomány északi részén harcok dúlnak az ellenzéki fegyveres csoportok és a Hezbollah libanoni síita szervezet harcosaival kiegészült szíriai kormányhadsereg között. Az utóbbi időben a tartományi székhely elleni támadások is megsokszorozódtak, annak ellenére, hogy az alavita vallási központot eddig elkerülték a felkelők: szeptember elején autóba rejtett pokolgép robbant a kormányerők uralta Latakia városban, a merénylet következtében legalább tíz ember életét vesztette, több tucatnyian pedig megsebesültek.

forrás: atv.hu