Magyarország: Ingyen wifi lehet minden településen


Kedvezményes internet-alapcsomagot vezethet be a kormány, az internetezés áfája 18 százalékra csökkenhet, továbbá ingyenes wifiszolgáltatás épülhet ki minden településen – írta szerdai számában a Magyar Idők kormányzati forrásra hivatkozva.

A lap úgy tudja, hogy az internetről szóló nemzeti konzultáció eredményei, valamint a piaci szereplőkkel, szakmai érdekképviseleti és civil szervezetekkel folytatott konzultációk alapján törvényjavaslat készülhet a “netsemlegességről”, továbbá a kabinet átfogó digitális köznevelési stratégiát dolgozhat ki.

Információk szerint program indulhat az oktatási intézmények belső wifihálózatának fejlesztésére, digitális gyermekvédelmi tervet dolgozhatnak ki a kiskorúak védelmének erősítése érdekében, valamint adókedvezményben részesülhetnek a magyar startup cégek befektetői – írta a lap.

A Jobbik hosszú ideje kampányol már az ingyenesen elérhető internet mellett. A kormány némi fáziskéséssel ugyan, de ismét megvalósíthatja az ellenzéki párt egyik programpontját. Úgy tűnik, a korábban még az internetadó bevezetésével kacérkodó kormánypárt belátta, hogy valahogy így kell elképzelni a 21. századi politizálást.

Tavaly novemberben indította útjára a Jobbik az internetbarát települések mozgalmát, mely a netadóra is válaszul inkább ingyenes wifit biztosít a települések főterein.

Mti nyomán