Meghalt a világ legmagasabb embere 26 évesen


269 centiméteres magasságával Pornchai Saosri volt valószínűleg a világ legmagasabb embere. A férfi néhány nappal ezelőtt került kórházba, mert a növekedésétől más betegségek is kialakultak nála. Pornchai Saosri nem tudott lábra állni, mert nem bírta megtartani a saját súlyát sem a csontozata. A férfi 269 centiméteres magas volt, de csak ülve tudták megmérni, mert nem tudott egyenesen állni sem – írja a Faktor.

Pornchai Saosri nemrég nyolc napot volt kórházban. A halála előtt nem sokkal engedték haza orvosai. Édesanyja kiment a konyhába, de mire visszaért a fiához, már halott volt. Korábban mikor híre ment annak, hogy a 26 éves férfi valójában mekkora, Thaiföldön a helyiek 2020 fontot vagyis nagyjából 900 ezer forintot gyűjtöttek össze a családnak. Ebből a pénzből vásárolta vissza a család az elzálogosított házukat és ebből futja most a temetésre is.

Hivatalosan nem Pornchai Saosri volt a világ legmagasabb embere, mert ezt a cím Sultan Kösené, aki a Guiness-rekordok szerint 251 centi magas. Pornchai Saosri valószínűleg túlszárnyalta a férfi rekordját.