Kárpátaljai terroristák robbantottak Ungváron?


A Facebook Uzshorod (Ungvár) oldalán megjelent egy csoport nyilatkozata, amely magára vállalta az ungvári robbantások felelősségét. A csoport profilja teljesen üres, és valószínűleg csak a nyilatkozat közzététele miatt hozták létre.

A nyilatkozat szerint a Kárpátaljai Hazafias Nacionalista Mozgalom emberei robbantottak Ungváron. Mind három robbanásért vállalták a felelősséget.

„A nacionalista hazafiak magukra vállalják a november 13-i ungvári figyelmeztető büntető akció felelősségét. Három akciót hajtottunk végre a Janukovics rendszer és a jelenlegi tolvajkormány támogatói ellen” – írják a Facebookon.

Magyarázatuk szerint a szavazatvásárlások miatt robbantottak, mivel a rendőrök semmit sem tesznek ez ügyben, ezért úgy döntöttek, hogy saját kezükbe veszik az irányítást és  ígérik megbüntetik a felelősöket. A jelenlegi robbantást pedig csak figyelmeztetésnek szánják.

Ellenségnek tartják a Janukovics rendszer minden egyes tagját és azokat a személyeket, akik loptak a várostól és a szavazatvásárlásokért felelősek.