Mellényúltak a terroristák a túszejtéskor, összekeverték Ukrajnát Szerbiával


Összekeverték Ukrajnát és Szerbiát, ez állhat annak a hátterében, hogy vasárnap elrabolták a líbiai szerb nagykövetség két munkatársát – írta nem hivatalos forrásokra hivatkozva a Vecernje Novosti című belgrádi napilap pénteken.

Az újság úgy értesült, hogy a szabrátai emberrablók azt követelték, hogy a két nagykövetségi dolgozó szabadon bocsátásáért cserébe engedjék el azt a két líbiai állampolgárt, akiket a közelmúltban tartóztattak le a szerb hatóságok, ám kiderült, valójában Ukrajnában fogták el a két líbiait – számolt be az MTI.

Egy szerb tárgyalócsoport a helyszínre utazott, hogy az elkövetőkkel tárgyaljon. A líbiai félkatonai szervezet tagjai a szerb nagykövetnek nem hitték el, hogy társaik nem Szerbiában vannak, így a tárgyalások még folynak – közölte a Vecernje Novosti.

A túszokat – a líbiai szerb nagykövetség sajtófelelősét és sofőrét – valószínűleg Szabrátában, egy tengerparti házban tartják fogva. Azt biztosan lehet tudni, hogy életben vannak – számolt be a szerb lap.

Líbiának jelenleg két kormánya és két parlamentje van: az egyik, a nemzetközi közösség által elismert kormány és parlament a kelet-líbiai Tobrukban, a másik, el nem ismert pedig a fővárosban, Tripoliban székel, és az ország különböző részei más-más fennhatóság alá tartoznak. A nemzetközi fellépés és a kapcsolatfelvétel is lassan halad a bonyolult belpolitikai helyzet miatt.