Így menekültek a koncertről Párizsban – videó


Daniel Psenny, a Monde újságírója a Bataclan mögött él, pont a klub vészkijáratára lát rá az ablakból. Éppen filmet nézett a terrortámadás alatt, amikor lövéseket hallott. Azt hitte, hogy a filmben lövöldöznek, de amikor rájött, hogy túl hangos, amit hall, az ablakhoz rohant.

Földön fekvő, sérült embereket látott, tucatjával rohantak ki a túlélők a vészkijáraton, hatalmas volt a pánik. Videóra vette, amit látott, a megnézését szigorúan 18 éven felülieknek és erős idegzetűeknek ajánljuk.


Images de la fusillade au Bataclan lemondefr

Többen sérült vagy halott ismerőseiket húzzák a földön, megpróbálják biztonságos helyre vinni őket, miközben többször lövéseket lehet hallani a klubból. Egy nő az egyik ablakpárkányon lóg, oda menekült a mészárlás elől. Az újságíró utána lerohant az utcára segíteni egy földön fekvő emberen, de őt is meglőtték, ahogy kilépett, a karját találta el az egyik terrorista az egyik ablakból, azt mondta később, olyan volt, mintha petárda robbant volna fel a kezében.

 

128 a halottak száma, 99-en válságos állapotban vannak! A Reuters hírügynökség ügyészi forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy a halálos áldozatok száma 128 lehet, és további 99-en vannak válságos állapotban.

forrás: faktor.hu