Szír útlevele volt az egyik merénylőnek


Szíriai útlevelet találtak a nyomozók annál a merénylőnél, aki péntek este öngyilkos akciót követett el a Stade de France közelében. A stadionban a francia és a német labdarúgó válogatott játszott barátságos mérkőzést, amikor a detonáció bekövetkezett. A robbanás hangja a mérkőzés televíziós közvetítésében is hallható volt – írja a hvg.hu.

A Le Figaro arra emlékeztetett szombaton, hogy a Stade de France környékén 21.20 táján három robbanás is volt. A meccset a helyszínen nézte Francois Hollande francia államfő is, de őt azonnal kimenekítették onnan.

A lap szerint az öngyilkos merénylő azonosítása szíriaiként felveti a kérdést, hogy vajon az Iszlám Állam szíriai, illetve iraki szárnyával állt-e kapcsolatban, vagy a Franciaországba a közelmúltban érkezett menekültek egyike. Az viszont bizonyosnak tűnik, hogy a Bataclan koncertteremnél elkövetett támadást olyanok hajtották végre, akik egymással franciául beszélte. A rendőrségnek megvannak ugyanis a felvételek, amelyek a terroristák közötti párbeszédet rögzítették.