Újraszámolás után változott a végeredmény Ungváron


A Lembergi Fellebviteli Adminisztratív Bíróság döntése értelmében, Ungváron újraszámolták a helyi képviselőtestületre leadott szavazatokat. Az újraszámolását követően csökkent a Nas kraj, miközben nőtt a Patriot képviselőinek a száma.

Egyidejűleg több párt is bírósághoz fordult és kifogással élt a Központi Választási Bizottság (CVK) által közzétette végeredménnyel kapcsolatban. Az újraszámolást a lembergi fellebviteli adminisztratív bíróság azzal indokolta, hogy a CVK által közzétett eredmények két párt a Nas kraj és az Ellenzéki Blokk esetében nem egyeznek azokkal, amelyeket a szavazókörzetekben számoltak össze.

A szavazatok újraszámolását követően kiderült, hogy az Ellenzéki Blokk 513 vokssal többet ért el (összesen 1678), a Nas kraj pedig ennyivel kevesebbet. Az ellenzékiek végül a voksok 3,4 százalékát szerezték meg, míg a Nas kraj 6,4 (3119) százalékot ért el, így utóbbi négy mandátum helyett, csak hármat szerzett. A szabad mandátumot a Patriot párt kapta, amely a választók 9,5 százalékának bizalmát nyerte el, és így négy helyett öt mandátumot szereztek.

Talán most már véglegesnek tekinthető végeredmény alapján az Ungvári Városi Tanácsba kilenc politikai párt képviselői jutottak be: 3-3 képviselői mandátumot szerzett a Batykivscsina, a Jedinij Centr, az Európai Párt, az Szamopomics és a Nas kraj, miközben a Patriot párttól 5, az Vidrodzsennya 9, a Petro Porosenko Szolidaritás Blokkja párttól 5, a „KMKSZ” Ukrajnai Magyar Párttól pedig két képviselő lesz jelen a városi önkormányzatban.