Magyarországon is átutazott az egyik párizsi mészáros


A szerbiai Blick exkluzív információi szerint a nyolc párizsi merénylő egyike, a 25 éves Ahmed Almohammad a menekültek közé vegyülve, a balkáni útvonalon át jutott be Nyugat-Európába. Magyarországon is keresztül utazhatott – közli a blikk.hu.

A francia hatóságok az egyik robbantás közelében talált útlevél adatait küldték el információszerzés céljából az Európai Unió valamennyi tagországának hatóságaihoz. A Blick szerint így derült ki, hogy a görög hatóságok október 3-án Lérosz szigetén regisztrálták a szíriai útlevél tulajdonosát, az 1990-ben született Ahmed Almohammadot. A dokumentum annak az öngyilkos merénylőnek a maradványai közelében hevert, aki a Stade de France stadion közelében robbantotta fel magát.

Az útlevél tulajdonosa menekültként érkezett Görögországba, a férfitól ujjlenyomatot is vettek a török partokhoz közeli szigeten. Lérosz egyike annak az öt görög szigetnek, ahol nagy számban lépnek be az Európai Unió területére a menekültek, és a balkáni útvonalon át folytatják útjukat Nyugat-Európa felé.

A Blick információi szerint a 25 éves férfi október 7-én Macedónia felől, Miratovic közelében lépte át a szerb határt. A magyar-szerb határon ekkor már hetek óta állta kerítés, de valószínűleg még éppen átjuthatott a horvát-magyar határon, amelyet csak október 17-én zártak le. A Daily Mail szerint innen folytathatta útját Ausztriába.