Meghalt a Bangladesben született kétfejű kislány

A Bangladeshi baby girl born with two heads receives medical care at a hospital in Brahmanbaria, some 120 kms east of capital Dhaka on November 12,  2015.   Doctors at a Bangladesh hospital were treating a baby girl born with two heads, medical officials and the newborn's father said. The baby was born late November 11, 2015 and is now being treated for breathing difficulties after being shifted to the intensive care unit of the country's largest hospital in Dhaka.  AFP PHOTO

Csak néhány nap adatott meg az életből a bangladesi kétfejű kislánynak. Már születésétől kezdve instabil állapotban volt, és a sok rendellenesség miatt vasárnap este meghalt – közölték a főváros, Dakka legnagyobb kórházától.

Az egy testben született sziámi ikreknek két fejük, két szívük, két tüdejük és két gerincoszlopuk volt, és az orvosok szerint a szívek deformálódtak, a halál közvetlen oka is szívelégtelenség lehetett.

A gyermek képes volt két szájjal enni, és két orron át vette a levegőt.

Annak a kórháznak a tulajdonosa, ahol az újszülött szerdán császármetszéssel világra jött, azt mondta: a terhesség alatti vizsgálatokból nem derült ki, hogy a magzatnak két feje van. Több ezer ember özönlött a Dakkától 120 kilométerre fekvő Brahmanbariában lévő kórházba, amikor híre kelt csütörtökön a gyermek születésének. Szinte az egész város elözönlötte a klinikát, még a szomszédos falvakból is jöttek.

Bangladesben 2008-ban született már kétfejű gyermek, de később meghalt.A sziámi ikrek túlélési aránya 5 és 25 százalék között váltakozik, minden második esetben vetélés következik be.

mti