Újabb ter­ror­tá­ma­dá­sok sújt­hat­ják Eu­ró­pát!


Ezt hét­főn je­len­tette be a fran­cia mi­nisz­ter­el­nök, aki sze­rint a szél­ső­sé­ge­sek to­vábbi ter­ror­tá­ma­dá­sokra ké­szül­nek Fran­cia­or­szág­ban és Eu­rópa más or­szá­ga­i­ban is – közölte a ripost.hu.

Egy belga állampolgárságú férfi, név szerint Abdelhamid Abaud volt a párizsi merényletek feltételezett legfőbb szervezője és támogatója, ezt az RTL párizsi rádióállomás jelentette hétfőn. Manuel Valls francia miniszterelnök ugyanennek a rádiónak nyilatkozva arra figyelmeztetett: a hatóságoknak tudomásuk van róla, hogy szélsőségesek

további terrortámadásokra készülnek Franciaországban és Európa más országaiban az elkövetkező napokban-hetekben. A francia hírszerzés nyár óta több támadást hiúsított meg – tette hozzá.

Anglia is felkészül

A párizsi merényletek miatt pedig a brit titkosszolgálatok létszámát és finanszírozását is jelentősen bővítik, ezt a brit kormányfő jelentette be hétfőn. David Cameron közölte: a brit elhárító szolgálatok az elmúlt fél évben hét nagy-britanniai terrortámadást hiúsítottak meg.
A kormány bejelentése szerint a brit elhárítás, a külső hírszerzés és a főleg lehallgatásokra szakosodott kommunikációs figyelőszolgálat összesen 1900 új ügynököt vehet fel, ami 15 százalékos létszámbővítésnek felel meg. A három szolgálatnál jelenleg nem egészen 13 ezren dolgoznak.