Harmincmillió hrivnyától esik el Kárpátalja


Hennagyij Moszkal megyevezető kritikával illette a kárpátaljai parlamenti képviselőket. Szerinte segíteniük kellene az ő munkáját, de ehelyett csak hátráltatják.

A kormányzó szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében ismerteti, a regionális fejlesztési alapban az idei évre közel 115 millió hrivnya szerepel, amit a központi költségvetés biztosít. Ebből már 72 milliót kiutaltak, ezeket a pénzeket különféle fejlesztésekre fordították. Novemberben további 12 millió hrivnyával számolnak. Viszont a maradék 30 milliót Kijev csak decemberben utalná ki Kárpátaljának. Mivel azonban már közel lesz az év vége, azt az önkormányzatok egyszerűen nem érkeznek törvényszerűen felhasználni, így a költségvetési törvény értelmében vissza kell utalni a pénzt.

Moszkal szerint Kijev szándékosan halasztja decemberre a fejlesztési pénzek jelentős részének a kiutalását, mert tudja, hogy azt úgyis visszakapja, s jövőre újra fel tudja használni. A kormányzó szerint a kárpátaljai képviselőknek közösen lobbizniuk kellene, hogy ne decemberre hagyják a fejlesztési keretek kiutalást megyénknek.