Ugocsában öt évre eltiltották a bíróverő játékost


Öt évre eltiltották azt a magyarkomjáti futballistát, aki három hete a Tiszakeresztúr elleni kupameccsen a gyanú szerint földre rántotta majd fejbe rúgta a földön fekvő játékvezetőt, aki ennek következtében elveszítette az eszméletét és később a kórházban tért magához.
A Nagyszőlősi Járási Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottság döntése értelmében a játékost öt évre eltiltották mindenfajta labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől. Továbbá felfüggesztették a magyarkomjáti csapatot, a rendőrségi nyomozás lezárultáig nem szerepelhetnek semmilyen a szövetség által szervezett kiírásban.
Az ügyben súlyos testi sértés miatt indult rendőrségi vizsgálat még nem zárult le. Joszip Teremta játékvezetőt a Tiszakeresztúr–Magyarkomját járási kupameccsen a vendégcsapat egyik játékosa úgy fejbe rúgta, hogy az elveszítette eszméletét és később csak a kórházban tért magához. A spori súlyos fej- és arcsérülést, a diagnózis szerint agyrázkódást szenvedett.
A bírót három hétig a Nagyszőlősi Járási Kórház traumatológiai osztályán ápolták. Ám elmondása szerint még mindig nem érzi arcának bal oldalát. A sípmestert a Kárpátaljai Megyei Idegsebészeti Központba küldték további kivizsgálásra. A elvégzett tomográfiai vizsgálat megállapította, hogy a játékvezetőnek halántékcsont- és állkapocstörése van.
„Az orvosok szerint műtéti beavatkozásra van szükség, máskülönben az érzéketlenség minimum fél, de lehet, hogy egy teljes évig megmaradhat” – nyilatkozta állapotával kapcsolatban Joszip Teremta.
A bírónak az orra is eltört, ám az orvosok ennek a kezelését sem tudták megkezdeni, ugyanis a sípmester fején továbbra is kék-zöld foltok borítják.