Rémhír? Ukrajna január elsejétől betilthatja a 45 éven aluli férfiak kiutazását az országból


Egyelőre hivatalosan még nem erősítették meg azokat híreket, miszerint 2016. január elsejétől a 45 év alatti férfiakat a határátkelőkön nem fogják kiengedni Ukrajnából.

A Golosz Pravda írta meg elsőként a hírt, az SZBU-ra hivatkozva. Az említett portál úgy tudja, hogy az ortodox karácsonyi ünnepek után azonnal kezdetét veszi a hetedik mobilizációs hullám. A korábbi mozgósítási kudarcok elkerülése érdekében fogják megtiltani a 45 év alatti férfiak kiutazását.

A híroldal szerint a donbászi helyzet egyre inkább eldurvulni látszik, ami szükségessé teszi az ismételt mozgósítást.  Néhány napja Vladiszlav Szeleznev az ukrán fegyveres erők vezérkari főnökségének szóvivője megerősítette, hogy a tervek szerint Ukrajnában 2016 elején rendelhetik el a részleges mozgósítás hetedik hullámát.

„A mai helyzet alapján az idén már nincs tervben újabb mozgósítási hullám. Viszont a jövő év első hónapjaiban megkezdődik azoknak a katonáknak a leszerelése és demobilizálása, akiket az elmúlt egy év során mozgósítottak az ukrán fegyveres erők kötelékébe. Ebből az következik, hogy a mozgósítás hetedik hullám is jövő év elején veheti kezdetét” – fogalmazott Vladiszlav Szeleznev.

Az egyelőre csak rémhírt már több ukrán híroldal megírta, az információt azonban sem a határőrség sem az SZBU nem erősítette meg.  A korábbi mozgósítások során is lehetett ilyen híreket olvasni, sőt több olvasónk is jelezte, hogy a határátkelőkön próbáltak katonai behívókat átadni.

Közben hivatalosan is cáfolták a hírt, erről ITT olvashat!