Ungvár új polgármestere párbeszédet folytatna az ungváriakkal


Bohdan Andrijiv kíváncsi az emberek véleményére több kérdésben is. Legalább is ezt írja a Facebookra hivatkozva az ua-reporter.com.

“Szeretném kikérni az emberek véleményét számos kérdésben. Úgy gondolom, hogy a polgármester-helyettesek számának minimum kettőnek és maximum háromnak kell lennie. Technokratáknak (műszaki, vagy gazdasági szakember – a szerk.) kell lenniük, olyan embereknek, akiknek van tapasztalata és a város igazi patriótái, mivel hazafiasság nélkül senki sem fog dolgozni havi 3-4 ezer hrivnyáért.

A végrehajtó bizottság létszámát radikálisan csökkenteni kell maximum 6-7 emberre. A végrehajtó bizottság egy operatív működő szerv, aminek heti kétszer is össze kellene ülnie. A város végrehajtó struktúráját maximálisan politikailag mentesíteni kellene. A politikai erőknek már így is megvan a lehetősége, hogy az ukrán törvények adta lehetőségek szerint stratégiailag fontos határozatokról döntsenek a városi tanács keretein belül” – írja Andrejev a Facebookon megjegyezve a végén, hogy várja a közvélemény álláspontját az adott kérdésekben.