Oroszország újra a Kaszpi-tengerről támadta az Iszlám Államot, 600 terroristával végeztek (videó)


Több mint hatszáz szélsőségessel végeztek orosz robotrepülőgépek a dzsihadisták egy szíriai célpontján, Deir ez-Zór város közelében – erről tájékoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnököt Szergej Sojgu védelmi miniszter pénteken – írta az mti.

A Kaszpi-tengeri orosz flotta hajóiról indítottak tizennyolc robotrepülőgépet, amelyek hét célpontot támadtak a szíriai Rakka, Idlíb és Aleppó tartományokban – közölte a RIA Novosztyi hírügynökség.

Az Iszlám Állam terrorszervezet “jelentős veszteségeket szenved. Csak a Deir ez-Zór közelében lévő egyetlen létesítményben a robotrepülőgépek csapásai több mint 600 fegyverest semmisítettek meg” – mondta a védelmi miniszter.


Arról is tájékoztatott, hogy az orosz légierő a dzsihadisták 23 kiképzőbázisát, 19 fegyver- és robbanóanyag-gyártó üzemét, 47 hadianyag- és eszközraktárát, valamint más létesítményeit is lebombázta. Mindez sikeres hadműveleteket tesz lehetővé a szíriai kormányerők számára Aleppó, Idlíb, Latakia és Palmüra környékén – mondta Sojgu, aki megjegyezte: csökken a Szíriába érkező terroristák száma, miközben egyre többen hagyják el a harcok által érintett területeket északi és délnyugati irányban.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet is arról számolt be, hogy orosz és szíriai harci repülőgépek legalább 50 légicsapást mértek az Iszlám Állam szélsőségeseire Deir ez-Zór közelében. A dzsihadisták egy közeli katonai bázist támadtak meg. A várossal azonos nevű tartományban több települést bombáztak és tucatnyi tartálykocsit semmisítettek meg az OSDH által eddig példa nélküli intenzitásúnak nevezett csapásokban.