Terrortámadás Bamakóban – nyugati túszok is lehetnek


Dzsihadista fegyveresek megtámadtak egy szállodát Mali fővárosában, Bamakóban pénteken, helyszíni jelentések szerint az épületből lövöldözés hallatszott, a támadók túszokat ejtettek – közölte a nol.hu.

A Bamako központjában lévő Radisson luxusszállodát lerohanták a fegyveresek, a 190 szobás hotel környékét a rendőrség lezárta. Az AFP francia hírügynökség egy biztonsági forrása szerint a támadók dzsihadisták. A folyosókon jelenleg lövöldözés zajlik, a fegyverropogás az utcáról is hallható.

Szemtanúk és a Reuters brit hírügynökségnek nyilatkozó magas rangú biztonsági illetékesek szerint a támadók túszokat ejtettek.

Frissítés 10:38 – 170 túszt ejtettek

Százhetven embert túszul ejtett két dzsihadista fegyveres támadó Mali fővárosában, Bamakóban egy luxusszállodában pénteken – közölte a hotel üzemeltetője.

A Bamakó központjában, kormányzati és diplomáciai épületek közelében lévő Radisson Blu hotelben az azt üzemeltető Rezidor Hotel Group közleménye szerint a támadók 140 vendéget és a személyzet 30 tagját tartják fogságban.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy a hetedik emeleten történnek az események. “A terroristák épp a folyósón lövöldöznek” – mondta.

Frissítés 13:30 :

Megrohamozták katonák a bamakói szállodát, ahol 170 túszt ejtettek dzsihádista fegyveresek. A BBC szerint többen meghaltak. Egy túlélő azt mondta, hogy emeletről-emeletre, szobáról-szobára jártak a terroristák  és mindenkit megöltek, aki nem muszlim. Ezekben a percekben is zajlik a túszdráma. Sorra végzik ki a terroristák a nyugati turistákat. A mali állami televízió szerint 80 túszt kiszabadítottak. Vagyis 90 ember sorsa bizonytalan még, többen valószínűleg meghaltak.