Árvíz Kárpátalján: árad az Ung és a Latorca (képek+videók)


A heves esőzések miatt intenzíven árad a Tisza, a folyó vízszintje két métert emelkedett, Munkácsnál a Latorac, Ungvárnál az Ung folyó is kilépett a medréből – közölte az uzhgorod.in.ua.

„A técsői járási Brusztura (Lopuhovo) lakói azt jelentették, hogy az áradás elvágta őket a külvilágtól, ugyanis a községbe vezető egyetlen utat elárasztotta a víz. A közelben épülő mini-vízerőművet is veszélyezteti az áradás. Ráadásul a víz szintje folyamatosan emelkedik” – írta közösségi oldalán Alekszandr Kosztyo újságíró.

Folyamatosan emelkedik a Latorca vízszintje is, Natalija Zotova, a Munkácsi Városi Tanácsi képviselője olyan fotót posztolt Facebook-oldalán, amin az látszik hogy a latorca már kilépett a medréből és egy sportpályát már elárasztott.

В Мукачево Латорица выходит на берег, в Брустурах под угрозой мини-ГЭС, а по Ужу за границу плывут бутылки (ФОТО) (Мукачево)

Ungvárnál a megáradt Ung szintén kilépett a medréből. Nagy mennyiségű szemét úszik a vízen, zömében PET-palackokat és száraz ágakat visz az ár.
Ahogy arról korábban már beszámoltunk Rahón elárasztotta a főutcát a medréből kilépő Tisza, a Técsői járás több településén, Huszton és Ökörmezőn (Mizshirja) is egyre kritikusabb a helyzet.

arviz2015