Az oroszok “Párizsért” feliratú bombákat dobtak le Szíriában


Volt olyan is, amelyiken ez állt: „Népünkért”. Erről maga a védelmi miniszter számolt be.

A híradóban sugárzott felvételen látható volt egy orosz katona, aki fekete festékkel ezeket a feliratokat festette azokra a bombákra, amelyekkel később a harci gépek bevetésre indultak Szíriában az Iszlám Állam hadállásai ellen.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a Twitter közösségi médiaplatformon az írta, hogy a Hmejmim orosz légi támaszpont pilótái és műszaki katonái a „Népünkért”, valamint „Párizsért” feliratokkal üzentek légi úton a terroristáknak. Egy másik üzenetében azt írta, hogy „az orosz hadsereg erői megtorló légi műveletet folytatnak”. Hozzátette egyben, hogy az oroszok akcióikat egyeztetik a francia erőkkel.

Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban ígéretet tett arra, hogy megbüntetik az október 31-én a Kogalymavia (nemzetközi nevén Metrojet) nevű orosz légitársaság Sarm-es-Sejkből Szentpétervárra tartó gép elleni terrorcselekmény felelőseit. Az utasszállító katasztrófáját, amelyben 224 ember halt meg, a gépen elhelyezett pokolgép okozta. A merénylet végrehajtásának felelősségét az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalta.

 

mti/rt