Iraki lehet a szlovákiai helikopter-baleset egyik áldozata


Iraki állampolgár lehet a múlt hét szerdán Szlovákiában lezuhant ukrán felségjelű helikopter hat eddig azonosítatlan áldozatának egyike.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, összesen nyolc személy, két ukrán állampolgár és hat illegális migráns tartózkodott a gépen. A bevándorlóknál nem voltak személyes papírok, így azonosításuk nehezebb. Ám úgy fest, iraki állampolgár lehetett az egyik utas. Ezt a hatóságok egy e-mailre alapozzák, amit Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója kapott a minap. A levélben az Ukrajnában élő irakiak Moszkal segítségét kérik, a nyomtalanul eltűnt társuk felkutatásában, aki az Európai Unióba akart utazni. Azt állítják, hogy a tragikus nap óta megszűnt vele a kapcsolat. Viszont a szlovák hatóságoktól hiába kértek, nem kaptak semmilyen tájékoztatást. A levélhez egy fényképet is mellékeltek, valamint leírják, hogy eltűnése napján mit viselt a férfi.

Kárpátalja kormányzója felkérte a csapi határőrséget, hogy próbáljanak meg segíteni az ügyben és lépjenek kapcsolatba a szlovák kollégáikkal.