Tankönyvet és játékokat kaptak a Nagyszőlősi iskolások


A magyar nyelv tanulását segítő tankönyveket és különféle fejlesztő-játékokat kaptak a Nagyszőlősi 4. Számú Középiskola diákjai a magyar államtól. Az intézményben szeptembertől második idegen nyelvként tanítják a magyart – közölte a Golos Karpat.

A csomagokat Grezsa István, a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának miniszteri biztosa adta át. Ebből az alkalomból az oktatási intézménybe látogatott Ljubka Katalin, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának osztályvezetője, Szalipszki Endre, Magyarország Beregszászi Konzulátusának főkonzulja, Vida László, az ungvári külképviselet ügyvivője, Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség elnöke, Bocskai István, Nagyszőlős polgármestere, Dánics Éva, a Nagyszőlősi Járási Közigazgatás elnökhelyettese, Vaszil Beleny a járási oktatási osztály vezetője, valamint Ljudmila Hrabovics, a járási oktatási osztály tanfelügyelője.

Az eseményen Joszip Zsadányi igazgató beszámolt az iskola életéről, elmondta, hogy az új tanévtől 61 ötödik osztályos diák tanulja a magyart idegen nyelvként. A tanulók zenés-táncos ünnepi műsorral köszöntötték a vendégeket. A miniszteri biztos az ünnepségen a diákokhoz szolva kihangsúlyozta, hogy a magyar nyelv mindenképp segít a későbbi boldogulásban.