Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre egy török gép


Bombafenyegetés miatt Kanadában hajtott végre kényszerleszállást a Turkish Airlines török légitársaság egyik repülőgépe, amely New Yorkból Isztambulba tartott – közölte a kanadai rendőrség.

A gép, 256 emberrel a fedélzetén a New York-i John F. Kennedy nemzetközi repülőtérről szállt fel helyi idő szerint vasárnap, de a bombariadó miatt megszakította útját, és a halifaxi Stanfield nemzetközi repülőtéren szállt le. A rendőrség pokolgépek felkutatására betanított kutyákkal vizsgálta át a repülőt.
A hatóságok nem közöltek részleteket a fenyegetés tartalmáról, csak annyit mondtak, hogy megpróbálják beazonosítani a fenyegetőző személyt.
A párizsi merényletek és az Egyiptomban lezuhant orosz utasszállító elleni pokolgépes támadás óta szinte mindennapossá váltak a világban a bombafenyegetések miatti kényszerleszállások és légiforgalmi fennakadások.

Floridában helyi idő szerint csütörtök este a Spirit Airlines légitársaság gépe szakította meg útját bombafenyegetés miatt, és ugyanaznap hajtott végre kényszerleszállást a kelet-bulgáriai Burgaszban egy repülőgép, amely Varsóból az egyiptomi Hurgadába tartott.
Szerdán az Egyesült Államokban szakította meg repülését az Air France francia légitársaság két utasszállító járata, amelyek Washingtonból, illetve Los Angelesből indultak Párizsba.

Rómában és Milánóban csütörtökön le kellett állítani a metróközlekedést ugyancsak bombariadók miatt.
A belga hatóságok pedig egész hétvégére elrendelték a brüsszeli metróközlekedés leállítását is, miután szombaton a legmagasabb szintre emelték a terrorfenyegetettség mértékét.

MTI