Meghekkelték a a hekkereket: az Anonymus cáfolja, hogy ők közölték volna az újabb célpontokat


Téves riasztásnak is bizonyulhat, hogy vasárnap tűzbe borulhat Európa az Iszlám Állam terrortámadásai miatt. Legalábbis most cáfolja az Anonymus hekkercsoport, hogy ők közölték volna az IÁ célpontjait – írja az Index.

Párizsi, libanoni, olaszországi és amerikai célpontok ellen is támadhat vasárnap az Iszlám Állam – állította az Anonymous. Kiderült azonban, hogy a hekkercsoport nevében valaki más nyilatkozott, hogy növelje a pánikot. A hekkercsoport a múlt héten hirdetett háborút a terroristák ellen. Közzétették a veszélyeztetett célpontok listáját is – olvasható az Indexen.

Cáfolta az Anonymous, hogy övé lenne az a közlemény, amelyben azt írják, hogy feltörve az Iszlám Állam levelezését újabb európai merényletek terveiről értesültek.

November 16-án egy Guy Fawkes-maszkos személy feltöltött egy videót az internetre, amiben arról beszélt, hogy az Iszlám Állam vasárnap terrorakciókat akar indítani. (A maszk az Anonymous hekkercsoport szimbóluma.) Az értesülést több hírportál is átvette. Ezek szerint valaki a nagyobb hatás kedvéért meghekkelte a hekkereket és csak pánikot akart kelteni az újabb terrortámadások rémével.