Nagyon megszórták az orosz harci gépek az Iszlám Államot


Két nap alatt csaknem ötszáz légicsapást mértek a Szuhojok a terroristák állásaira. A támadásokban megsemmisítettek egy nagy kőolaj-feldolgozó üzemet és olajtározót, amely a dzsihadista szervezet kezén volt – közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium szóvivője – tudta meg a mti.

Igor Konasenkov szerint a Latakia tartománybeli Hmeimim légi támaszpontról felszálló Szu 34 típusú nehéz vadászbombázók az Iszlám Állam “kalifátusának” központjától, Rakkától mintegy ötven kilométerre délre lévő kőolaj-feldolgozót, illetve a 15 kilométerre délnyugatra lévő nagy olajtározót, továbbá Deir ez-Zórnál lévő olajtartályokat semmisítettek meg.

Konasenkov emlékeztetett arra, hogy a Palmüra, Deir ez-Zór és Rakka tartományokban lévő olajlétesítmények az Iszlám Állam kezén vannak, és a szervezet leginkább az olaj eladásából finanszírozza magát (a Financial Timesban nemrégiben megjelent elemzés szerint az olajcsempészet naponta másfél millió dolláros bevételt jelent a dzsihádistáknak negyvenöt dolláros hordónkénti áron számolva).