Rohamosan nő az iszlám hívők száma Magyarországon


A magyar titkosszolgálatok már évekkel ezelőtt jelezték, hogy Magyarországon az utóbbi időben rohamosan nőtt a magukat az iszlám híveinek vallók száma, és ez nemzetbiztonsági kockázatot jelent – olvasható a Magyar Idők szerdai számában.

A lap információi szerint a hazai titkosszolgálatok az Europol bevándorlással kapcsolatos jelentésével összefüggő elemzésben arról tájékozatták a kormányt, hogy a 2011-es népszámlálás adatai szerint kétszer annyian vallották magukat az iszlám hívének, mint tíz évvel korábban, “amely az elhárítás és a hírszerzés számára is fokozott figyelmet követel”.

Az elemzés megemlíti, hogy a dzsihadisták ügynökeinek Magyarország legfeljebb tranzitországnak, illetve pihenőhelynek számít, amíg el nem jutnak Nyugat-Európába, de az iszlám terjedésével egyre több segítőre találhatnak hazánkban.

Az elemzés adatait erősítik meg a legutóbbi magyarországi népszámlálási adatok is: a KSH információi szerint négy évvel ezelőtt, 2011-ben összesen 5579 ember sorolta magát az iszlám valláshoz. Tíz évvel korábban ez a szám csak 3201 volt. A cikk kitér arra, hogy a tagok számát növelő egyházak közül szintén magasan az iszlámot követő hívek aránya nő leginkább – írja a Magyar Idők.

mti