A börtön elől menekült az ukrán hadseregbe


Önkéntes katonának jelentkezett egy szolyvai tolvaj, hogy elkerülje a börtönbüntetést.

Rendőrségi jelentés szerint a városban rövid időn belül két műszaki cikkeket forgalmazó boltból is lopást jelentettek. A módszer mindkét esetben megegyezett a tolvaj elterelte a bolt alkalmazottjának a figyelmét majd mobiltelefonokat lopott. Az eladók által adott személyleírásból rögtön kiderült, hogy mindkét esetben ugyanaz lehet az elkövető. A nyomozók az adatok birtokában hamar elfogták a feltételezett tolvajt – írta a 7div.

A 19 éves volóci fiúról kiderült, hogy Szolyván folytatta tanulmányait, míg ki nem rúgták az egyik helyi szakközépiskolából, ekkor kezdett el lopni. A fiú nem tagadta az ellene felhozott vádakat, sőt beismerő vallomást tett, állítása szerint az egyik telefont 500 hrivnyáért passzolta el. A másikat a rendőrök elfogásakor megtalálták nála és bizonyítékként lefoglalták.

Amikor már úgy érezte, hogy szorul a hurok, úgy próbált kibújni a felelősségre vonás alól, hogy jelentkezett önkéntesnek az ukrán seregbe. A rendőrök az elkövetőre végül egy Lemberg megyei katonai kiképző bázison bukkantak rá. A rendőrség az ügyészséghez továbbította az ügyet.