Orosz katonákat fogtak el Ukrajnában


Két orosz katonát fogtak el a kelet-ukrajnai Luganszk megyében. A katonák a 600 kilométerrel odébb található Arvamirba igyekeztek.

Az orosz katonákat Luganszktól északra, a milovei határátlépő közelében fogták el. A két férfi az orosz belügyi alakulat egyenruháját viselte. Azt állították, hogy a határ orosz oldalán lévő krasznodari területen lévő Arvamirba indultak, de „eltévedtek”. A milovei határátkelő 600 kilométerre fekszik Arvamirtól.

Egy kijevi jelentés szerint Donyeck környékén a felkelők továbbra is támadják az ukrán katonák állásait. A kijevi hadműveleti parancsnokság arról számolt be, hogy csütörtökön a kelet-ukrajnai felkelők 14-szer támadtak akna- és gránátvetőkkel, nagy kaliberű golyószórókkal és kézi fegyverekkel az ukrán állásokra. Az ukrán parancsnokság a támadásokat provokatív jellegűnek minősítette. Ez azt jeleni, hogy a támadók nem célzott lövéseket adtak le.

A Donyeck és az Azovi-tenger partján fekvő Mariupol közötti Kamjankánál közelharc volt előző este. A kijevi parancsnokság elmondása szerint egy hatfős felkelő csoport kevesebb, mint 200 méterről lőtt az ukrán katonákra. A katonák visszalőttek és megfutamították a támadókat. A tűzharc 25 percig tartott. Az MTI információi szerint áldozatokról még nincs hír.

mti