Sok a törvénytelen fakivágás


A legtöbb törvénytelen fakivágást a Técsői és Rahói járásban jegyezték fel.
A rendőrség 90 törvénytelen fakivágási, és 33 törvénytelen ásványkincs termelési ügyben nyomoz. A bűnösöket felelősségre vonták. A legtöbb esetet a Rahói (20) és a Técsői (15) járásban jegyezték fel. 33 esetben törvénytelen kőtermelés és más bányászattal kapcsolatos szabályszegés történt.

„Az erdész fordult hozzánk, aki arról értesített, hogy Havasköz (Ljuta) település mellett ismeretlenek vágják a fákat” – nyilatkozta Volodimir Kuvik nagybereznai rendőrparancsnok. Miután a rendőrök a helyszínre értek, tetten értek egy Zil-131 teherautót, amely faanyaggal volt megrakodva. A teherautó tulajdonosa már korábban is el volt ítélve hasonló bűncselekményekért.

A teherautót lefoglalták. A törvénytelen kőtermeléseket több esetben is a lakossági bejelentéseknek köszönhetően lehet megállítani. November 25-én arról értesítették a perecsenyi rendőrséget, hogy Drugetháza település mellett az Ung partján ismeretlen személyek kő és homok kitermelést végeznek. A helyszínre kiutazott rendőrök egy kővel megrakodott Kamaz teherautót és egy kotrógépet találtak az Ung parton.

A kotrógép 51 éves és a Kamaz 47 éves vezetője nem tudott felmutatni a rendőröknek semmilyen engedélyt. A két járművet lefoglalták, az ukrán Btk. 240. cikkelyének második részének alapján pedig eljárást indítottak.