Új királya van a nehézsúlynak: a bohóc Fury megverte Klicskót


Tyson Fury 12 menetben egyhangú pontozással legyőzte a nála 12 évvel idősebb Vlagyimir Klicskót, és így elhódította tőle a Bokszvilágszervezet (WBO), a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF), a Bokszvilágszövetség (WBA) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) nehézsúlyú világbajnoki övét.

A 27 éves angol bokszoló hibátlan mérleggel (24-0-0 18 KO) érkezett élete első címmeccsére Düsseldorfba, az ilyenkor szokásosnál is magabiztosabbnak mutatta magát, konkrétan közölte, hogy nagyon szégyellné magát, ha nem verné meg a kisebbik Klicskót, aki szerinte egy kiszámítható bokszoló. A meccs előtt néhány nappal még el is énekelte neki, hogyan fogja legyőzni:

Furynak azonban nem csak a szája volt nagy, már az első menetekben látszott, hogy komoly problémája lesz vele Vlagyimirnek, aki ritkán bokszol nála magasabb és hosszabb karú ellenféllel. Fury azonban hét centivel magasabb nála, így végig távol tudta tartani magától a meglehetősen indiszponáltan bokszoló 39 éves világbajnokot.

A fiatal angol a kiszámíthatatlan, már-már esetlen mozgásával körbetáncolta Klicskót, aki alig tudta a nála sokkal színesebb bokszot bemutató angolt eltalálni. Végül mind a három pontozónál Tyson Fury győzött, így ő lett a nehézsúly új királya, tegyük hozzá: teljesen megérdemelten. Vlagyimir Klicsko 68. profi meccsén elszenvedte negyedik vereségét, utoljára több mint tíz éve kapott ki.

forrás: vs.hu