Együttműködési megállapodást kötött Vásárosnamény Nagykapossal és Beregszásszal


Vásárosnamény együttműködési megállapodást kötött, a szlovákiai Nagykapossal, és az ukrajnai Beregszásszal. Ahogy Filep Sándor Vásárosnamény város polgármestere fogalmazott, az együttműködés és a kapcsolat már régen tart, és kimondottan jó a városok között, de ezzel az írásban rögzített megállapodással elhárult egy akadály a közeljövőben megjelenő határokon átnyúló pályázatok előtt – olvasható a haromhatar.hu portálon.

Babják Zoltán Beregszász város polgármestere beszélt az általa irányított város háború okozta problémáiról, főleg hogy a város értelmisége egyre nagyobb számban hagyja el az országot. Elmondta, hálás azért, hogy határon túli segítséggel városa ingyenkonyhát üzemeltethet. Beszélt az álmairól, arról hogy jó lenne ha minden beregszászi polgár teljes családi körben ünnepelhetné a karácsonyt.

Petrikán Péter Nagykapos város polgármestere visszaemlékezett 15 évvel ezelőtti tanár önmagára, mikor gyerekeket kísérve egy sportrendezvényen ismerkedett meg Vásárosnamény barátságos lakosaival. Azóta is örömmel tér vissza, és külön öröm számára, hogy az eddigi jó kapcsolatot immár papírra vetve Vásárosnamény polgármesterével együtt hitelesíthette.

A megállapodás aláírása után a küldöttségek részt vettek az adventi koncerten a vásárosnaményi Lónyay Középiskola aulájában, ahol saját városuk kórusai is műsorral mutatkoztak be.