Elkezdte szolgálatát az új polícia


Túlvannak az első éles bevetésen az új kárpátaljai rendőrök. Az ukrán nemzeti polícia itteni tagjai egyelőre csak Ungváron és Munkácson visznek szolgálatot.

Amint azt már beharangoztuk, az új rendvédelmi szerv járőrei vasárnap tették le a hivatali esküjüket. A megyeszékhelyen rendezett ünnepélyes ceremónián személyesen köszöntötte az új járőrszolgálat tagjait Hatija Dekanoidze, a nemzeti polícia grúz származású vezetőnője, továbbá Mustafa Nayem parlamenti képviselő, a kárpátaljai csapat kurátora, Szerhij Knyazev megyei rendőrparancsnok, valamint a helyi hatalmi szervek vezetői és az itt működő külképviseletek vezetői. Jelen volt Buhajla József, az új ungvári magyar főkonzul is. Összesen 247-en álltak szolgálatba.

A hivatalosan is felavatott policájok vasárnap este már meg is kezdték munkájukat. Szolgálati járműveikkel, szirénázva vonultak ki az utcákra. Ungváron hétfőre virradóra két kirívó esettel volt dolguk. Előbb egy férfit állítottak meg, aki a megfelelő iratok, például jogosítvány nélkül vezetett, majd egy ittas sofőr ellen is intézkedniük kellett. Miután az illető ellenkezést tanúsított, kénytelenek voltak bilincsben elszállítani a kapitányságra.

Egy osztag nem is tudott elbánni vele, erősítést hívtak, s végül négy autónyi járőr lépett fel vele eszemben együttes erővel.
Az éjszaka folyamán 51 bejelentés érkezett Ungváron a 102-es vonalra. Ami még említést érdemel, az egy verekedés volt az egyik éjszakai szórakozóhely előtt. A dulakodókat bekísérték a rendőrségre.