Székely zászlóra cseréltek egy román zászlót ismeretlenek Sepsiszentgyörgyön


A sepsiszentgyörgyi román katona szobra melletti zászlórúdról valakik levették a román zászlót és egy székely zászlóval pótolták. A Kovászna megyei prefektus hivatala a történteket a román nemzeti lobogó, és a román nemzeti ünnep meggyalázásának tekinti, a rendőrség nyomoz.

Ismeretlenek hétfőn levették a sepsiszentgyörgyi román katona szobra melletti zászlórúdról a román lobogót, és a székely lobogót vonták fel helyette – közölte az Agerpres hírügynökség.

Ioan Popa, a Kovászna megyei rendőrkapitányság parancsnoka a hírügynökségnek elmondta: a “nem kívánt esemény” hétfőn reggel 6.30 és 7 óra között történt, éppen abban az időszakban, amikor a rendőr járőrök cseréjére került sor. A rendőrparancsnok hozzátette: addig nem nyugszanak, amíg kézre nem kerítik a tetteseket.

A Kovászna megyei prefektus hivatala közleményben tudatta, hogy a történteket a román nemzeti lobogó, és a román nemzeti ünnep meggyalázásának tekinti. Arra utalt, hogy a zászlócserére egy nappal Románia nemzeti ünnepe előtt került sor. December elsején az Erdély és Románia egyesülését egyoldalúan kimondó 1918-as gyulafehérvári román nagygyűlés évfordulóját ünneplik Romániában.

mti